SPÄŤ
Bravčové

Tekvica plnená mäsom

Od: Henrieta Karabova 12.11.2016
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

1 menšia tekvica, 200 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho mäsa, 60 g ryže, 1 vajce, 30 g masti, 40 g cibule, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 1 bobkový list, 4 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, 250 g kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ

Tekvica plnená mäsom

Postup:

Tekvicu ošúpte, pri stopke odrežte vršok a dlhou lyžicou vyberte vnútro. Mäso pokrájajte a pomeľte, ryžu uduste. Na masti speňte cibuľu, pridajte pomleté mäso a spolu uduste. Vychladnuté mäso zmiešajte s vajcom, ryžou, osoľte, okoreňte. Tekvicu naplňte, obložte plátkami údenej slaniny, pridajte bobkový list, korenie, podlejte horúcou vodou a dajte do rúry zapiecť. Upečenú tekvicu zalejte kyslou smotanou, ktorú ste rozmiešali s múkou a trocha povarili. Tekvicu podávajte nakrájanú na hrubšie plátky spolu s omáčkou.

Save

Save

womangalérie VŠETKY