Tekvica plnená mäsom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Potešte svoje chuťové bunky a pripravte si tekvicu plnenú mäsom. Hodí sa skvele ako pochúťka pre návštevu alebo ako chutná večera.

Tekvica plnená mäsom – suroviny:

1 menšia tekvica, 200 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho mäsa, 60 g ryže, 1 vajce, 30 g masti, 40 g cibule, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 1 bobkový list, 4 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, 250 g kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ

Postup:

Tekvicu ošúpte, pri stopke odrežte vršok a dlhou lyžicou vyberte vnútro. Mäso pokrájajte a pomeľte, ryžu uduste. Na masti speňte cibuľu, pridajte pomleté mäso a spolu uduste. Vychladnuté mäso zmiešajte s vajcom, ryžou, osoľte, okoreňte.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvica Chayote plnená hubovo-orechovou plnkou

120 minútTekvica Chayote alebo čajot, pochádza zo Strednej Ameriky. Pokladá sa za ovocie. Väčšinou sa používa varená. Pri varení sa zvyčajne spracováva ako letná tekvica. Vo… Čítaj ďaľej

Tekvicu naplňte, obložte plátkami údenej slaniny, pridajte bobkový list, korenie, podlejte horúcou vodou a dajte do rúry zapiecť. Upečenú tekvicu zalejte kyslou smotanou, ktorú ste rozmiešali s múkou a trocha povarili. Tekvicu podávajte nakrájanú na hrubšie plátky spolu s omáčkou.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach