Carpaccio s rukolou a parmezánom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na carpaccio s rukolou a parmezánom:

100 g parmezánu, 400 g tekných hovädzích plátkov, 100 g rukoly, olivový olej, citrón, soľ, čierne korenie, čerstvé pečivo

Postup:

Marináda: Vytlačené citróny a prefiltrujeme. Pridáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie. Vidličkou premiešame. Mäso musí byť zbavené nervov a nakrájané na veľmi tenké plátky, ktoré necháme aspoň na 10 minut v citrónovej marináde v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Carpaccio z tuniaka

Carpaccio z tuniaka pre zaľúbených

20 minútSuroviny na Carpaccio pre zaľúbených (rozpočet pre 4 osoby): 400 g čerstvého, mierne zamrznutého tuniaka, 1 čerstvé mango, olivový olej, šťava z limetky, čerstvá bazalka,… Čítaj ďaľej

Potom uložíme mäso na tanier, pokropíme ho ešte raz pripravenou citronádou a posypeme rukolou a hoblinkami parmezánu. Podáváme s čerstvým pečivom, soľou, čiernym korením a olivovým olejom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach