Roštenka s cibuľovými krúžkami je jedlo, ktoré sme u nás doma jedávali cez víkend.
Roštenka s cibuľovými krúžkami – suroviny:
4 plátky roštenky (po 180 g a 2 cm hrubé), 1/4 l oleja, 400 g cibule, 2 lyžice hladkej múky, soľ a mleté čierne korenie, 1/8 l mäsového vývaru
Postup:
Mäso ponatierame olejom a pečieme až potom, keď sa jeho tepota vyrovná teplote v kuchyni. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na 2 mm plátky, ktoré rozdelíme na jednotlivé krúžky. Tie poprášime múkou. Krúžky po malých dávkach speníme na rozpálenom oleji a necháme mierne zhnednúť. Hotové vyberáme na mriežku a osolíme.
Mohlo by vás zaujímať
Mäso vložíme do rozpálenej panvice a z oboch strán minútu prudko opražíme. Teplotu stiahneme a roštenky pomaly dopečieme do ružova. Osolíme a okoreníme. Výpek zriedime vývarom, zmiešame so šťavou z rošteniek, ochutíme a nalejeme na mäso. Cibuľu krátko znova prehrejeme a nasypeme na mäso.