Teľacie fašírky s rozmarínom sú vhodné aj na domácu párty s priateľmi.
Suroviny na teľacie fašírky s rozmarínom:
250 g teľacieho mletého mäsa, 3 PL zmesi posekaných byliniek (saturejka, tymián, rozmarín), soľ, korenie, 1 vajíčko, 3PL strúhanky, 1/2 strúčiku pretlačeného cesnaku, 2-3 hrušky, 40 g bryndze, petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozváľame na hrúbku 1,5 cm. Z tejto vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré následne vyprážame v oleji. Hrušky pokrájame na tenké plátky o hrúbke 2 mm. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky.
Mohlo by vás zaujímať
Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky, pridáme Liptov Bryndzu a prikryjeme druhým kolieskom bryndze. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňatkou. Gurmánsky zážitok si tak môžete vychutnať nielen v exkluzívnych reštauráciách, ale aj doma. Vaši priatelia určite nebudú šetriť chválou na vaše kuchárske umenie.