Kačica s mangom a zázvorom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Kačica s mangom a zázvorom je výborný recept, ktorý pohladí vaše chuťové poháriky.

Kačica s mangom a zázvorom – suroviny:

2 veľké kačacie prsia bez kože, spolu asi 500 g, 2 stredne veľké zrelé mangá, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička postrúhaného čerstvého zázvoru, 300 ml kuracieho vývaru, 3 lyžice oleja, 1 lyžička vínneho octu, 1 lyžička svetlej sójovej omáčky, 1 pór, petržlenová vňať.

Postup:

Kačacie  prsia potrieme zo všetkých strán postrúhaným  zázvorom zmiešaným s pretlačeným cesnakom . Vo woku rozohrejeme olej a mäso v ňom z každej strany krátko opražíme. Potom ho preložíme na pekáč s mriežkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C asi 20 minút. Medzitým mango ošúpeme a nakrájame na pásiky. Polovicu rozmixujeme na jemné pyré a zmiešame s kuracím vývarom. 

Mohlo by vás zaujímať

Pečená kačica

Pečená kačica s gaštanovo-jablčnou plnkou

120 minútPečená kačica s gaštanovo-jablčnou plnkou – suroviny (rozpočet na 4 porcie): 1 kačica, olej na pečenie, soľ, mleté čierne korenie, niť Plnka: 8 plátkov hriankového… Čítaj ďaľej

Dáme do hrnca, pridáme víno a sójovú omáčku a za stáleho miešania  varíme na silnom ohni, kým sa kaša nezredukuje o polovicu. Pór pokrájame na kolieska a spolu s o zvyšnými pásikmi manga popražíme  asi minútu na horúcom oleji. Vyberieme, preložíme na misu a dáme na teplé miesto. Na opražený pór s mangom položíme na plátky nakrájané upečené kačacie prsia a polejeme ich mangovou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Kačica s mangom a zázvorom sa podáva s ryžou alebo s rezancami.

Martina, Bratislava

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach