Pečená kačica s gaštanovo-jablčnou plnkou

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Pečená kačica s gaštanovo-jablčnou plnkou – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

1 kačica, olej na pečenie, soľ, mleté čierne korenie, niť

Plnka: 8 plátkov hriankového chleba, 1čl masti, 1 malá cibuľa, kačacia pečeň, 10 gaštanov, 1 zväzok majoránu, 1 jablko, 3 vajcia, mlieko, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Na ružičkový kel: kg ružičkového kelu, 1 malá červená cibuľa, 5 dkg údenej slaniny, 1 čl kačacej masti, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Plnka: gaštany narežeme na vypuklej strane a upečieme vtrúbe pri teplote 180 C asi 15 minút. Odstránime kôrku z hriankového chleba, pokrájame ho a zmiešame s vajcami. Jablko pokrájame na malé kocky. Cibuľu posekáme nadrobno. Posekáme lístočky majoránu. Očistíme kuraciu pečienku, pokrájame a opražíme ju na masti spolu s cibuľkou a majoránom. Pridáme jablko, ošúpané gaštany pokrájame na kocky a všetko pomiešame s hriankovým chlebom a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, soľou a mletým čiernym korením. Očistíme kačicu, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov asi 1 hodiny. Podlievame.

Mohlo by vás zaujímať

Kačacie prsia s rozmarínom a paradajkou

45 minútSuroviny na kačacie prsia s rozmarínom a paradajkou: 2 kačacie prsia s kožou, 4 vetvičky rozmarínu, 6 polievkových lyžíc slnečnicového oleja, cherry paradajky Postup: Do oleja… Čítaj ďaľej

Ružičkový kel uvaríme v slanej vode. Ošúpeme cibuľu a pokrájame nadrobno. Pokrájame aj slaninu. Rozpálime kačaciu masť opražíme na nej cibuľku a slaninu, pridáme ružičkový kel, osolíme, okoreníme a premiešame. Pečená kačica je hotová. Rozdelíme ju na porcie, podávame s plnkou, ružičkovým kelom a výpekovou šťavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach