Panang možno pripraviť z bravčového, kuracieho alebo hovädzieho mäsa. Chuťovo pripomína thajské červené karí, ale je menej štipľavé. Je skôr sladkasté a omáčka z kokosového mlieka mu dodáva bohatšiu, hustejšiu konzistenciu. Podávame ho s ryžou riceberry alebo jazmínovou ryžou.
Suroviny na Karí Panang Moo (pre 2 osoby):
2 PL Panang karí pasta, 250 g bravčová sviečková, 112,5 g kokosového mlieka, 200 g kokosového mlieka + voda, 3 ks limetkové listy, 2 PL kokosového cukru, 1 ks červenej papriky, 1 PL rybacej omáčky
Postup:
Na rozpálenom oleji orestujeme na kocky nakrájané mäso, zalejeme polovičnou dávkou kokosového mlieka, vmiešame karí pastu, orestujeme, dolejeme zvyšok mlieka, vložíme limetové lístky a dochutíme rybacou omáčkou a palmovým cukrom. Dobre premiešame a servírujeme s lyžicou kokosového krému, zdobíme chilli papričkou a bylinkami.
*Všetky prísady zoženiete v Ázijskom obchode.