25 minút
Suroviny na kuskus so šampiňónmi a kuraťom:
4 ks kuracích pŕs, 300 g kuskusu, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, 250 g šampňiónov, soľ, korenie, 1 kocka hubového bujónu
Postup:
Kuracie prsia očistite, nakrájajte na slížiky, potrite olejom a osoľte a okoreňte. Podľa návodu pripravte 0,5 l vývaru, ktorým zalejete kuskus vo väčšej mise alebo hrnci, priklopte a nechajte asi 10 minút napučať. Šampiňóny nakrájajte na plátky. Do rozpálenej panvice vložte slížiky kuracieho mäsa a sprudka opečte. Pridajte šampiňóny a asi 5 minút restujte na miernom ohni. Nakoniec primiešajte mäkký kuskus.
Tip: Kuskus so šampiňónmi môžete podávať aj studený.