Pikantné kurča na paprike

Doba prípravy 45 minútEnergia: 658 kcal.Náročnosť

Suroviny na pikantné kurča na paprike:

1 kurča (asi 1,3 kg), 1 feferónka, 1 strúčik cesnaku, 300 g cibule, l lyžica paradajkového pretlaku, 2 lyžice masla, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1 lyžička soli, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/8 l kuracieho vývaru, 2 čerstvé zelené papriky, 1/4 l šľahačky, 100 g nízkotučného jogurtu

Postup:

Kurča rozporcujeme. Feferónku (bez stonky, semiačok a žíl) pokrájame nadrobno. Očistený cesnak a ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno. Porcie i s kožou opečieme na rozpálenom masle dochrumkova, osolíme a vyberieme. Cibuľu, cesnak a feferónku pridáme do rozpáleného masla a speníme. Podlejeme pretlakom, ochutíme citrónovou šťavou a zalejem vývarom.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie prsíčka s paprikovým krémom

Kuracie prsíčka s paprikovým krémom

45 minútEnergia: 437 kcal.Kuracie prsíčka s paprikovým krémom sú malou obmenou kuracieho perkeltu. Chutia rovnako skvele. Suroviny na kuracie prsíčka s paprikovým krémom: 2 kúsky kuracích pŕs,… Čítaj ďaľej

Prevaríme a dochutíme, pridáme porcie kurčaťa a pomaly prikryté dusíme. Papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok a pokrájame na väčšie kúsky, na posledných 10 minút dusenia pridáme k mäsu. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s jogurtom, pri podávaní každú porciu ozdobíme.

1 porcia: obsahuje 2754 joulov (658 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach