SPÄŤ
Hydina

Pikantné kurča na paprike

Od: Henrieta Karabova 31.3.2015
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

1 porcia: obsahuje 2754 joulov (658 kalórií)

Suroviny:
1 kurča (asi 1,3 kg), 1 feferónka, 1 strúčik cesnaku, 300 g cibule, l lyžica paradajkového pretlaku, 2 lyžice masla, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1 lyžička soli, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/8 l kuracieho vývaru, 2 čerstvé zelené papriky, 1/4 l šľahačky, 100 g nízkotučného jogurtu

Kuraci PerkeltPostup:
Kurča rozporcujeme. Feferónku (bez stonky, semiačok a žíl) pokrájame nadrobno. Očistený cesnak a ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno. Porcie i s kožou opečieme na rozpálenom masle dochrumkova, osolíme a vyberieme. Cibuľu, cesnak a feferónku pridáme do rozpáleného masla a speníme. Podlejeme pretlakom, ochutíme citrónovou šťavou a zalejem vývarom. Prevaríme a dochutíme, pridáme porcie kurčaťa a pomaly prikryté dusíme. Papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok a pokrájame na väčšie kúsky, na posledných 10 minút dusenia pridáme k mäsu. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s jogurtom, pri podávaní každú porciu ozdobíme.

womangalérie VŠETKY