Soté s kari korením a hrozienkovou ryžou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 650 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 650 kcal

Suroviny na Soté s kari korením a hrozienkovou ryžou (rozpočet na 4 porcie):

70 dkg morčacích pŕs, 1 cibuľu, 1 avokádo, 1 banán, 1 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky, 1-2 pol. Lyžice kari korenia, 3/8 l hovädzieho vývaru (prípadne kocku bujónu), 1/2 l sladkej smotany

Na ryžu: 2 šálky ryže, 1 kocka bujónu, 1/2 cibule, 2 pol. lyžice hrozienok, 1/2 zväzku petržlenovej vňate

Okrem toho: soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, biele víno

Soté s kari korením
Postup:

Na prípravu ryže ošúpeme cibuľu a posekáme ju nadrobno. Rozpálime 1 pol. lyžicu masla, pridáme ryžu a cibuľu, osolíme a opražíme ryžu tak, aby bola sklovitá. Potom ju podlejeme 3 šálkami vody, pridáme rozmrvenú kocku bujónu a necháme tekutinu zovrieť. Potom ryžu dusíme v rúre pri 160°C približne 25 min. Pokrájame morčacie prsia na rezance, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Ošúpeme avokádo a banán, pokrájame na malé kusy. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na malé kocky. Rozpálime olej v širokej panvici a krátko na ňom opražíme mäso. Vyberieme mäso z panvice a odložíme. Dáme do panvice 1 polievkovú lyžicu masla a zohrejeme. Speníme na ňom cibuľlu a poprášime ju múkou. Pridáme kari korenie, pomiešame, nakoniec podlejeme bielym vínom, doplníme smotanou a varíme tak dlho, kým vznikne omáčka krémovej konzistencie. Pridáme do omáčky mäso, avokádo, banán a dôkladne pomiešame. Omáčku už nevaríme (ak je avokádo dlhšie vystavené príliš vysokej teplote, zhorkne). Posekáme petržlenovú vňať. Ku koncu dusenia ryže primiešame do nej hrozienka a posekanú petržlenovú vňať. Soté podávame spolu s ryžou. Ako ďalšiu vhodnú prílohu môžeme podávať šalát.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach