Králik na bylinkách

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

1 králik, 100 g masla, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička rozmarínu, 2 dcl červeného vína, 300 g šampiňónov, 125 g mäsového vývaru, 1 lyžička rajčinového pretlaku, 1 lyžička ríbezľovej marmelády, soľ, čierne korenie

Postup:

Králika rozdelíme na jednotlivé porcie, mäso nasolíme a posypeme korením. Cibuľu a petržlen nasekáme najemno. V pekáči rozohrejeme maslo, pripravené porcie mäsa z oboch strán opečieme, vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľku. Králika posypeme bylinkami, vložíme späť do pekáča, podlejeme vývarom a červeným vínom, pridáme paradajkový pretlak a rozmiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Zajac na smotane

80 minútZajac na smotane – suroviny: 4 zajačie stehná (1,3 kg), 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g zeleru,… Čítaj ďaľej

Pekáč zakryjeme a pečieme asi 1,5 hodiny pri 200°C. Mäso často podlievame. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, pridáme k polomäkkému mäsu. Vo vode rozmiešame múku a ríbezľovú marmeládu. Zmes vmiešame do šťavy a podľa chuti dosolíme. Pečieme ešte ďalších 20 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach