Suroviny na Garnáty saganaki:
panenský olivový olej, 1 kg ošúpaných garnátov, 3 ks nadrobno pokrájanej cibule, 5 ks nadrobno nakrájaných strúčikov cesnaku, 5 ks svetlozelených podlhovastých paprík – nadrobno nakrájaných, 200 ml ouza, soľ, korenie, 1 1/2 kávovej lyžičky cukru, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, oregano, 300 g syra feta.
Postup:
Na panvicu dáme olej, ktorý následne zohrejeme. Do rozohriateho oleja teplý, pridáme cesnak, papriku a cibuľu. Keď budú tieto suroviny opražené, pridáme garnáty. Keď získajú garnáty farbu (a budú z oboch strán opečené), uhasíme zmes ouzom. Následne pridáme paradajky, cukor, soľ a korenie (podľa chuti). Všetko spolu necháme variť na miernom ohni, kým nebude omáčka jednotná.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme oregano a zamiešame. Akonáhle zmes prevrie, odložíme panvicu z ohňa, zmes posypeme rozdrvenou fetou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Garnáty saganaki môžeme servírovať.