Garnáty saganaki

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na Garnáty saganaki:


panenský olivový olej, 1 kg ošúpaných garnátov, 3 ks nadrobno pokrájanej cibule, 5 ks nadrobno nakrájaných strúčikov cesnaku, 5 ks svetlozelených podlhovastých paprík – nadrobno nakrájaných, 200 ml ouza, soľ, korenie, 1 1/2  kávovej lyžičky cukru, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, oregano, 300 g syra feta.

Garnaty saganaki

Postup:

Na panvicu dáme olej, ktorý následne zohrejeme. Do rozohriateho oleja teplý, pridáme cesnak, papriku a cibuľu. Keď budú tieto suroviny opražené, pridáme garnáty.  Keď získajú garnáty farbu (a budú z oboch strán opečené), uhasíme zmes ouzom. Následne pridáme paradajky, cukor, soľ a korenie (podľa chuti). Všetko spolu necháme variť na miernom ohni, kým nebude omáčka jednotná.

Mohlo by vás zaujímať

Grilované paradajkové krevety

20 minútSuroviny na grilované paradajkové krevety 2 PL masla 1 PL olivového oleja 3 strúčiky cesnaku 500 g lúpaných predvarených kreviet 1 PL worcestrovej omáčky 150… Čítaj ďaľej

Pridáme oregano a zamiešame. Akonáhle zmes prevrie, odložíme panvicu z ohňa, zmes posypeme rozdrvenou fetou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Garnáty saganaki môžeme servírovať.

Mohlo by vás zaujímať

Grilovaná pražma so salsou

Grilovaná pražma so salsou so sušenými paradajkami

Grilovaná pražma so salsou so sušenými paradajkami – suroviny: 2 čerstvé pražmymorská soľ v mlynčekučierne korenie v mlynčeku1 a 1/2 citrónačerstvé oreganoolivový olej1 cibuľa100 g … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach