Grilované paradajkové krevety

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na grilované paradajkové krevety

  • 2 PL masla
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g lúpaných predvarených kreviet
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • 150 ml paradajkového pyré
  • 30 ml Karpatského KB
  • 4 lístky bazalky
  • šťava z pol citrónu
Grilované paradajkové krevety

Postup:

Do liatinovej panvice si dáme maslo a olivový olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a pol minúty pražíme. Pridáme krevety, worcester, soľ a opečieme tak, aby boli krevety takmer hotové. Pridáme paradajkové pyré, nasekanú bazalku a povaríme. Na záver vlejeme Karpatské KB, premiešame a necháme ešte minútu variť. Pred podávaním polejeme šťavou z citrónu.

Mohlo by vás zaujímať

Krevety s jogurtom a balzamikovým krémom

Krevety s jogurtom a balzamikovým krémom

30 minútSuroviny na Krevety s jogurtom a balzamikovým krémom ( rozpočet na 1 porciu ): 4 ks olúpaných kreviet vo veľkosti16-20, 2 polievkové lyžice strúhanej mrkvy,… Čítaj ďaľej

Čas prípravy 20 min

Recept pripravila blogerka Maťka  @stvoryzkuchyne.sk

Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.hubertonline.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach