30 minút
Suroviny na losos s citrónovou omáčkou:
4 filety z lososa, 2 žĺtka, 60g masla, 4 ks špargle, 3 dl bieleho vína, šťava z jedného citróna, soľ, kurkuma, kôpor.
Postup:
V miske vyšľaháme žĺtky. Vložíme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame ¾ vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy. Omáčka je hotová.
Špargľu očistíme a na pare uvaríme do mäkka.
Mohlo by vás zaujímať
Lososa opečieme na masle, pridáme do panvice zvyšné víno, osolíme, prikryjeme pokličkou a dusíme do mäkka. Hotové plátky lososa dáme na tanier, prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme plátkom citrónu. Losos s citrónovou omáčkou podávame s opečenými zemiakmi.