Losos s citrónovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na losos s citrónovou omáčkou:

4 filety z lososa, 2 žĺtka, 60g masla, 4 ks špargle, 3 dl bieleho vína, šťava z jedného citróna, soľ, kurkuma, kôpor.

Postup:

V miske vyšľaháme žĺtky. Vložíme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame ¾ vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy. Omáčka je hotová.
Špargľu očistíme a na pare uvaríme do mäkka.

Mohlo by vás zaujímať

Lososové filety s jogurtom

25 minútSuroviny na lososové filety s jogurtom: lososový filet, šťava z jedného citróna, cibuľa, 2 bobkové listy, zeler, pór, mrkva, zemiaky, 1/2 l vývaru z ryby,… Čítaj ďaľej

Lososa opečieme na masle, pridáme do panvice zvyšné víno, osolíme, prikryjeme pokličkou a dusíme do mäkka. Hotové plátky lososa dáme na tanier, prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme plátkom citrónu. Losos s citrónovou omáčkou podávame s opečenými zemiakmi.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach