Losos v bylinkovom obale

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na losos v bylinkovom obale( rozpočet na 6 porcií ):

losos, soľ, hladká múka, bielky, trocha mlieka, zmes čerstvých byliniek – odporúča sa kôpor, petržlenová vňať i bazalka, olej na vyprážanie

Losos v bylinkovom obale
https://www.shutterstock.com

Postup:

Nakrájané filety lososa osolíme. Osolené filefy obalíme v hladkej múke. Bielky rozšľaháme v troche mlieka. Filety obalené v múke namáčame v bielkoch a potom v zmesi nasekaných čerstvých byliniek.

Mohlo by vás zaujímať

Losos v cestíčku a zelený šalát

45 minútSuroviny na losos v cestíčku a zelený šalát: 400 – 500 g lososa, 1 balenie lístkového cesto, soľ, čierne mleté korenie, korenie na ryby, vajíčko na potieranie,… Čítaj ďaľej

Lososa vyprážame na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Pokvapkáme citrónom a podávame so šalátom a s varenými zemiakmi alebo hranolkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach