Pošírovanie je skvelý spôsob, ako získať pevné a pritom nevysušené rybie mäso. Vyskúšajte náš recept a pripravte si pošírovaný losos na bylinkách.
Pošírovaný losos na bylinkách – suroviny ( rozpočet na prípravu 4 porcií ):
600 g filet lososa, ½ litra suchého bieleho vína, Mix byliniek (oregano, bazalka, tymián, rozmarín), 200 g masla (82% obsah tuku), Bio citrón (aby sa mohla použiť aj kôra), 2 dcl zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie
Postup:
Lososa umyjeme a osušíme. Do hrnca nalejeme vodu a víno v pomere 1:1, pridáme bylinky, soľ a čierne korenie. Do vínnej zmesi ponoríme lososa a začneme ho pošírovať – varíme ho maximálne dovtedy, kým zmes nedosiahne bod varu. Hrniec stiahneme zo sporáka, lososa necháme vylúhovať ešte asi 5 minút. Zohrejeme zeleninový vývar, do ktorého zašľaháme maslo a necháme zovrieť. Dochutíme soľou, nastrúhanou citrónovou kôrou a hotovou omáčkou prelejeme lososa.
Mohlo by vás zaujímať