Šalát zo sumčeka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 balenie filiet zo sumčeka Radoma od Ryba Žilina, 1 menší grep, 3 pomaranče, 1 menšiu červenú cibuľu, kúsok mladej zelenej cibuľky, 2 lyžice bazového sirupu, 1 lyžicu olivového oleja extra virgin, limetku, kôpor, soľ

Šalát zo sumčeka

Postup:

Po rozmrazení sumčeka pri izbovej teplote mäso nasolíme a uvaríme na pare 8 až 10 minút podľa veľkosti filiet. Odporúčame povariť 3 minúty spolu s rybou aj cibuľku, aby jej chuť v šaláte nebola príliš ostrá. Následne si pripravíme šťavu šalátu. Odšťavíme polovičku grepu, jeden celý pomaranč, polovičku limetky a pridáme bazový sirup.  Všetky ostatné ingrediencie ošúpeme a nadrobno nakrájame. Pred podávaním necháme šalát odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa všetky chute dobre prepojili. 

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

 

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.recepty-s-anabelou.blogspot.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach