Soté z čiernych mušlí

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na soté z čiernych mušlí:

300 g čiernych mušlí (slávky), plochý petržlen, bazalka, cesnak, biele víno, olivový olej, stopkatý zeler, 3 paradajky

Postup:

Očistené mušle orestujeme s cesnakom a zelerom na olivovom oleji a zalejeme bielym vínom. Dusíme pod pokrievkou, kým sa väčšina otvorí, potom vyvaríme z panvice alkohol tak, aby nám vznikla krásna šťava. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s fancuzskou biekou bagetou.

Mohlo by vás zaujímať

Slávky na cesnaku

Slávky na cesnaku

30 minútEnergia: 676 kcal.Suroviny na Slávky na cesnaku ( rozpočet pre 6 osôb): 2 kg čerstvých slávok-mušlí, 1 hlávka cesnaku, 8 ks paradajok veľkých, 3 lyžice petržlenovej vňate… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach