Špíz zo zubáča so šalátom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na špíz zo zubáča so šalátom:

filety zo zubáča s kožou Radoma od Ryba Žilina (400 g), 200 ml kyslej smotany, 150 g polníčka, 1 mango, vanilínový cukor, citrón, chilli, petržlenová vňať, maslo, olivový olej

Špíz zo zubáča

Postup:

Filety zo zubáča nakrájame na tenšie pásy, osolíme a napicháme na špajle. Zálievku pripravíme z kyslej smotany, ktorú ochutíme vanilínovým cukrom, citrónom, chilli a petržlenovou vňaťou. Zubáča na špajdliach potrieme touto zálievkou a zvyšok necháme k šalátu. Zubáča zabalíme do alobalu, ktorý vymastíme maslom a pečieme v rúre cca 15 minút pri teplote 180 °C. Medzi tým si pripravíme šalát z polníčka a manga, ktorý ochutíme pár kvapkami olivového oleja a soľou. Špíz zo zubáča so šalátom sú hotové. Môžeme ich servírovať.

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.lakoty.com  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach