Suroviny na špíz zo zubáča so šalátom:
filety zo zubáča s kožou Radoma od Ryba Žilina (400 g), 200 ml kyslej smotany, 150 g polníčka, 1 mango, vanilínový cukor, citrón, chilli, petržlenová vňať, maslo, olivový olej
Postup:
Filety zo zubáča nakrájame na tenšie pásy, osolíme a napicháme na špajle. Zálievku pripravíme z kyslej smotany, ktorú ochutíme vanilínovým cukrom, citrónom, chilli a petržlenovou vňaťou. Zubáča na špajdliach potrieme touto zálievkou a zvyšok necháme k šalátu. Zubáča zabalíme do alobalu, ktorý vymastíme maslom a pečieme v rúre cca 15 minút pri teplote 180 °C. Medzi tým si pripravíme šalát z polníčka a manga, ktorý ochutíme pár kvapkami olivového oleja a soľou. Špíz zo zubáča so šalátom sú hotové. Môžeme ich servírovať.
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.lakoty.com