Suroviny ( rozpočet na 5 porcií):
chrbtové filety tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina (700 g), 2 pomaranče, 130 g masla, olivový olej, soľ, biele mleté korenie
šalát: 250 g čerstvého baby špenátu, 1 ks ľadového šalátu, 2 čakanky, 150 g cherry paradajok, 5 reďkoviek
dresing: pomarančová šťava, citrón, olivový olej, petržlenová vňať, soľ,
Postup:
Filety tresky osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na olivovom oleji. Pečieme 2-3 minúty, dôležité je, aby sme rybu nevysušili. Do vychladnutej panvice pridáme maslo a kúsky pomaranča nakrájané na filety. Pripravíme šalát a dresing, ktorého základom je šťava z pomaranča a citróna. Šalát naservírujeme na tanier, prelejeme dresingom a na vrch položíme filet tresky, pomaranče na masle a dozdobíme reďkovkou.
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk