Zubáč pod zemiakovými lupienkami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

filety zo zubáča s kožou Radoma od Ryba Žilina, zemiaky (2-3 ks na jednu rybiu filetu), maslo, olej, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín

Zubáč pod zemiakovými lupienkami

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenké plátky a 2-3 min. ich predvaríme. Opláchneme a necháme vychladnúť. Rozmrazené filety zubáča umyjeme a osušíme. Na plech s papierom na pečenie mierne potretým olejom uložíme filety kožou dole, pokvapkáme ich rozpusteným maslom, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme nasekaným rozmarínom. Na rybu naukladáme v tvare rybích šupín predvarené zemiakové lupienky, jemne ich pritlačíme a dáme zapiecť približne 15 min pri 200°. Podávame s vetvičkou rozmarínu a prílohou (napr. šalátom) podľa vašej chute.

 

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.receptyzmojejkuchyne.blogspot.sk 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach