Pleskáč varený na pare

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Pleskáč varený na pare – suroviny:

1 balenie hranolčekov, 4 čerstvé celé pleskáče (s hlavou a chvostom), 8 jarných cibuliek (vrátane vňate), 250 g rukoly (1 balenie), ½ pohára sušených rajčín naložených v olivovom oleji, 5 PL parmezánu, 2 PL opražených slnečnicových semienok,

Prísady na omáčku: 2 ČL medu, 5 ČL olivového oleja, 1 PL octu balsamico, soľ, korenie

800_Pleskac-vareny-na-pare

Postup:

Z rýb oškriabeme šupiny a odstránime vnútornosti. Ryby dôkladne umyjeme a osušíme. Posypeme ich soľou a korením. Umyté jarné cibuľky poukladáme na dno vložky do parného hrnca a na ne položíme ryby. Zakryjeme a varíme na pare 10-12 minút. Vypneme plyn a počkáme 3 minúty. Odokryjeme a vyberieme ryby. Hranolčeky upečieme v rúre podľa návodu na obale.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené filé z morského ostrieža

45 minútPečené filé z morského ostrieža s koriandrovým pyré a omáčkou z kokosového mlieka a limetky Suroviny na filé z ostrieža: 4 filety z morského ostrieža (4x 150g), 600 g zemiakov, 1… Čítaj ďaľej

Kým sa ryba varí a hranolčeky pečú, pripravíme šalát. Dôkladne umyjeme a osušíme rukolu, pridáme nadrobno nakrájané sušené rajčiny, ktoré sme nechali odkvapkať z nálevu, a slnečnicové semienka. Všetko polejeme pripravenou omáčkou, premiešame a nakoniec posypeme nastrúhaným parmezánom. Rybu podávame v celku spolu s hranolčekmi a šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach