Cuketové placky s cesnakom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Aj keď cuketová sezóna je dávno za nami, cuketu stále kúpite v obchodoch. Cuketa má vysoký obsah minerálov a pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. Cuketové placky sú jednoduché, výživné a chutné. Sú ideálnym riešením, keď potrebujete rýchlo pripraviť niečo na večeru alebo obed. Poďme si teda spolu pripraviť tento jednoduchý recept na cuketové placky. Neoľutujete. Budú chuťiť celej vašej rodine :-).

Suroviny na cuketové placky:

2 stredne veľké cukiny, 6 lyžíc kukuričnej múky, 3 vajcia, soľ, 4 strúčiky cesnaku, korenie

Cuketové placky

Postup:

Cukety nastrúhajte na rezance (veľkú službu  vám urobí aj pomocník food processor). Čím väčšia rezančeky urobíte, tým viac bude cukety v jedle cítiť. Nastrúhanú cuketu potom premiestnite do misy a pridajte soľ. Cuketa pustí šťavu (niekedy trochu viac šťavy). Preto je ťažké predvídať, koľko múky bude presne potreba – riaďte sa vlastnou intuíciou. Následne pridajte ostatné ingrediencie, teda vajcia, korenie, lisovaný cesnak a prípadne ešte trochu soli podľa chuti. Z výsledného cesta tvorte cuketové placky, ktoré môžete buď usmažiť, alebo upiecť.

Špeciálny tip:

Ako čerešničku na torte si môžete pripraviť aj domáci rýchlu a predovšetkým zdravú „majonézu“.

Suroviny: téglik kyslej smotany, 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, 3 lyžičky citrónovej šťavy

Postup: všetko zmiešajte dohromady a servírujte s plackami.

Recept pripravila bloggerka „Tinajedoma“ pre blog.kitchenaid.cz.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach