20 minút
Funkaso je plochá nigerijská placka z prosa, masla a cukru. Podáva sa buď ako príloha k hlavnému jedlu, alebo ako dezert s medom alebo chutney
Suroviny na funkaso – nigérijské palacinky:
350 g múky z prosa, 200 ml vlažnej vody, maslo alebo olej na vyprážanie, cukor, soľ podľa chuti
Postup:
Preosejte múku do misy a postupne pridávajte vodu, šľahajte metličkou, kým získate hladké riedke cesto. Nechajte stáť 4 hodiny. Rozohrejte maslo na panvici a kým sa zhrieva, vyšľahajte znovu cesto a dochuťte cukrom a soľou. Keď je panvica horúca, nalejte cesto a opečte do chrumkava.
Mohlo by vás zaujímať
Otočte, potom vyberte a udržiavajte v teple. Podávajte buď ako prílohu k hlavnému jedlu alebo s medom alebo ovocnou omáčkou.