Lievance s višňami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny:

700 ml višňového kompótu, 50 g hrozienok, 4 vajcia, 50 g práškového cukru, 100 ml smotany na šľahanie, 250 g hladkej múky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, soľ, 2 lyžice maizeny, olej

Lievance s višňami

Postup:

Kompót scedíme, šťavu zachytíme do hrnca, hrozienka umyjeme a necháme napučať v troche vlažnej vody. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, vareškou vmiešame múku, prášok do pečiva, smotanu, scedené hrozienka a štipku soli. Na panvici rozohrejeme olej a upečieme lievance. Maizenu nahladko vymiešame s trochou vody, kompótovú šťavu necháme zovrieť, vlejeme maizenu, za stáleho miešania necháme zhustnúť podľa potreby dochutíme cukrom. Lievance podávame s višňami a višňovou omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach