Mandľové lievance s pečeným banánom a orechmi

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na mandľové lievance s pečeným banánom a orechmi ( rozpočet na 9 lievancov):

200 g mletých mandlí, 1 ČL prášku do pečiva, štipka soli, 2 vajcia, 180 ml mandľového mlieka ( môžeme použiť aj iné ), 2 PL kokosového oleja, 2 PL banánov, 1 ČL škorice + štipka mletej škorice na posypanie jedla, 50 g sekaných vlašských orechov, med.

Mandľové lievance

Postup:

V miske zmiešame mleté mandle spolu s práškom do pečiva a soľou. V druhej miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom. Pomaly pridáme mandľovú zmes do vyšľahanej vajíčkovej zmesi. Dobre zamiešame a dáme do chladničky minimálne na 20 minút, nie však dlhšie ako na 12 hodín.

Kokosový olej rozohrejeme na panvici na strednej teplote. Cesto vyberieme z chladničky, dáme 60 ml cesta na panvicu, vytvoríme lievanec a opečieme ho z oboch strán asi 3 minúty. Teplé lievance poukladáme na tanier.

Banány olúpeme, pokrájame na kolieska. V panvici opäť rozohrejeme kokosový olej so škoricou na strednej teplote a banánové kolieska opečieme s každej strany.Lievance posypeme opečenými banánmi, posypeme orechmi a štipkou škorice. Podľa chuti môžeme pridať trocha medu a prípadne aj ovocia. Použiť môžeme drobné ovocie, ako čučoriedky, maliny, jahody….

Tip:

Mandle, ktoré sa nachádzajú v ceste, sú bohaté na vitamín E. Banány sú zas dobrým zdrojom draslíka.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach