Pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Pečené broskyne na makovom kréme sú chutným, trocha neobyčajným dezertom. Recept je naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Veď posúďte sami a vyskúšajte ho! 🙂

Suroviny na pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone ( rozpočet na 10 porcií ):

10 ks broskýň, 150 g masla, 100 g vlašských orechov, 100 g biscuite ( piškótov ), 100 g cukru

Krém: 5 ks vajec, 150 g cukru, 100 g nemletého maku, 500 g mascarpone

Pečené broskyne

Postup:

Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku. Maslo, cukor, orechy a biscuite spolu rozmixujeme, posypeme  rozpolené  broskyne. Pečieme na 200°C, 10 minút.

Krém: Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a makom nad parou do hustej peny, aby dosiahla 80°C. Na záver do vyšľahaných vajíčok pridáme mascarpone a dobre vyšľaháme.

Mohlo by vás zaujímať

Aké ovocie na gril? Broskyne sú na gril ako stvorené

Sladké ovocie na gril je nenahraditeľnou letnou pochúťkou. Keď sa ovocie položí na rozohriaty povrch a začne sa karamelizovať, sladká chuť i lahodná aróma sú… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach