Celozrnný smotanový osúch s kôprom

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na celozrnný smotanový osúch s kôprom:

  • 150 g hladkej múky
  • 50 g celozrnnej múky
  • 100 ml vody
  • 1 PL oleja (olivový, slnečnicový…)
  • 1 ČL soli
  • ½ balíčka sušeného droždia

Na plnku: 150 g kyslej smotany, 3-4 vetvičky čerstvého kôpru, soľ

smotanový osúch s kôprom
smotanový osúch s kôprom

Postup:

Oba druhy múky zmiešajte so soľou a sušeným droždím, pridajte vodu a olej, a vymiesite hladké, pružné cesto, ktoré sa pekne naťahuje. Vymiesené cesto potriete tenkou vrstvou oleja a necháte ho prikryté fóliou vykysnúť na dvojnásobný objem. Rúru rozohrejete na 200 stupňov.

Vykysnuté cesto dlaňou stlačíte a ponaťahujete na rozmer plechu na pečenie (optimálne plech s priemerom 22 cm). Na cesto nanesiete kyslú smotanu rozmiešanú so soľou a na povrch nasekáte čerstvý kôpor. Pečiete v rozohriatej rúre asi 15 minút, kým sa okraje cesta nesfarbia do zlatohneda a osúch je aj zo spodu sfarbený do zlatohneda a prepečený. smotanový osúch s kôprom podávajte ešte vlažný.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládovo malinové tartaletky

Čokoládovo malinové tartaletky

60 minútSuroviny na čokoládovo malinové tartaletky: Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g masla alebo rastlinného tuku 70 g práškového cukru 1 kopcovitá PL kakaa… Čítaj ďaľej

Môžete si ho vychutnať s pohárom dobrého vínka, hodí sa k nemu napríklad Rizling Vlašský Vitis Galéria, ktorý vonia rozkvitnutá lúka. Charakterizuje ho iskrivá zlatožltá farba, jemná vôňa lúčnych kvetov a chuť spríjemňujú typické kyseliny.

Dobrú chuť Vám praje Vitis !  www.vitis.sk

Recept a foto: @SistersBakery.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach