Hrušková nátierka so šafranom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Hrušková nátierka so šafranom – suroviny:

Hrušková nátierka so šafránom
  • 1 väčšia hruška
  • 100 g masla
  • 1 ČL vločkovej soli
  • Na špičku lyžičky šafranu
  • Kajenské korenie
  • Trochu mletého čierneho korenia
  • Toastový chlieb alebo opečená bagetka

Postup:

Na lyžici masla orestujeme na kocky nakrájanú ošúpanú hrušku a potom ju krátko povaríme, kým sa nerozvarí do mäkka. Odstavíme a necháme ju trochu vychladnúť.

Do mažiarika dáme soľ a šafran a spolu ich premiešame a rozdrvíme. Pridáme lyžičku vody a rozmiešame, aby šafran pustil farbu, a pridáme k rozvarenej hruške – dobre premiešame. Zvyšné maslo rozmiešame do krémova, pridáme hruškovú zmes, dochutíme soľou, kajenským korením a trochou čierneho korenia a dáme do chladničky trochu stuhnúť.

Hruškovú nátierku so šafranom podávame s opečenou hriankou alebo bagetkou a s dobre vychladeným, jemným perlivým vínom  Frizzante Müller Thurgau od Vitisu. Jemné osviežujúce perlenie podčiarkuje chuť a výborne sa hodí  k hruškovej delikatese.

Dobrú chuť Vám praje Vitis ! 

www.vitis.sk

www.najnapoje.sk

 Recept a foto: @SistersBakery.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach