Suroviny na šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou:
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 vajce na potieranie
- 250 g krémového nízkotučného tvarohu
- 5 PL bieleho jogurtu
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL medovej horčice
- Zopár lístkov medvedieho cesnaku
- Zopár vetvičiek kôpru
- Pažítka
- Soľ a korenie na dochutenie
Postup:
Rozvaľkané lístkové cesto narežeme na 1.5 cm hrubé pásy. Tie po jednom obmotáme okolo formičiek – rúrok na mini šamrole. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 15-20 minút do zlatista.
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Na plnku vymiešame v miske tvaroh, jogurt a olivový olej a mixérom ich šľaháme asi 5 minút do nadýchanej krémovej nátierky.
Pridáme nasekané bylinky, horčicu, soľ a korenie a opäť krátko premiešame mixérom.
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať
Plnku dáme do zdobiaceho vrecka a plníme do upečených šamroliek. Šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou podávame ako predjedlo alebo ako pochutinu k lahodnému ružovému vínu Frankovka modrá rosé, neskorý zber z radu Poézia od Vitis.