Orientálna šošovica

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Orientálna šošovica – suroviny:

250 g šošovice, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička karí alebo kurkumy, 1/2 lyžičky mletej rasce, soľ, pochúťková smotana, olej

Orientálna šošovica

Postup:

Vopred namočenú šošovicu scedíme a odkvapkáme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a roztlačený cesnak, pridáme koreniny a napokon šošovicu. Za stáleho miešania chvíľu popražíme, podlejeme trochou vody, premiešame a zakrytú udusíme do mäkka.

Mohlo by vás zaujímať

Šošovica s paprikou

60 minútŠošovica s paprikou – suroviny: 300 g šošovice, 1500 ml zeleninového vývaru, 2 mrkvy, 300 g zemiakov (lepšie múčnych), 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová… Čítaj ďaľej

Odkryjeme, osolíme, necháme odpariť a odstavíme. Pred podávaním vmiešame trochu smotany, chutí však aj bez nej.

Andrea, Dlhá nad Oravou

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach