Fazuľový tanier

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Fazuľový tanier (takéto niečo robievala prastará mama spolu s ostatnými ženami z ich farnosti pre chudobných vždy ako obed na Nový rok pred kostolom, našla som to medzi jej zápiskami, len som to trochu opravila pre našu dobu)

Potrebujeme na fazuľový tanier (pre 4 osoby):

200 g suchej fazule Babica, 2 bobkové listy, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľký zeler, 2 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, 2 veľké zemiaky, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Fazuľu necháme namočenú 12 hodín. Potom ju scedíme. Vsypeme do väčšieho hrnca a zalejeme asi 2 litrami vody. Necháme ju variť na miernom plameni s poodchýlenou pokrievkou asi pol hodiny. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájanú zeleninu a necháme variť zase asi pol hodinu.

Mohlo by vás zaujímať

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

45 minútToskánska fazuľová polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 4 PL olivový olej, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva (400… Čítaj ďaľej

Pokiaľ je potrebné, zalejeme ešte vodou tak, aby bola hladina vody asi 2 cm nad zeleninou. Potom odoberieme polovicu polievky a rozmixujeme ju. Rozmixovanú zmes vrátime do polievky a necháme variť ešte asi 5 minút. Potom odstavíme, osolíme a vmiešame petržlenovú vňať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach