Hustá mrkvová polievka s hokkaido tekvicou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Hustá mrkvová polievka s hokkaido tekvicou – suroviny:

kokosový olej, alebo olivový olej, šalotka, zázvor, hokkaido, alebo maslová tekvica, mrkva,  soľ, čierne korenie, voda

hustá mrkvová polievka
Foto: Dáša Šimeková

Postup:

Tento recept môže byť aj základom pre teplý šalát krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru ( množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky). Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a tekvicu. Zatiahneme teplom, čiže premiešame so základom a zalejeme vodou.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka z bielej fazule na červeno

45 minútPolievka z bielej fazule na červeno – suroviny:  200 g bielej fazule, 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky, 150 g údeného, 1 menšia cibuľa, 2… Čítaj ďaľej

Pri hustých polievkach je dôležité dať také množstvo zeleniny, aby nám vzniklo husté pyré a nemuseli by sme dohusťovať múkou, či guarovou gumou alebo škrobom. Hustej polievky zje každý na obed cca 250ml, teda je nutné počítať s min 300g zeleniny v surovom stave na osobuJ

Zeleninu necháme variť asi 20 minút, nemá byť rozvarená, ale zachovať si svoj tvar, teda je nutné sledovať, možno bude pripravená už o 15 minút. Scedíme a vývar necháme bokom. Zmes rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú dorieďujeme vývarom. Ak nám vývar zostane, môžeme ho vypiť ako nápoj. Ak nám zostane pyré, môžeme ho použiť ako nátierku či prílohu k inému jedlu.

* PL: polievkové lyžice

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach