Jemná brokolicová polievka

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Jemná brokolicová polievka – suroviny:

300 – 400 g brokolice, 2-3 zemiaky, 1 cibuľu, 2 polievkové lyžice oleja, 1 PL masla, 2 PL hladkej múky, 1/2 l mlieka, 1 lyžičku vegety, soľ, čierne mlet korenie, štipku tymianu, štipku mletého zázvoru, šľahačková smotana na dochutenie (nemusí byť)

Postup:

Do osolenej vody dáme variť očistené a pokrájané zemiaky. Keď sú už takmer mäkké, pridáme k nim opláchnutú brokolicu rozobratú na ružičky aj s hlúbikom. Povaríme do zmäknutia a scedíme. Vývar si necháme na polievku. na oleji popražíme cibuľku posekanú nadrobno, pridáme múku, premiešame zalejeme mliekom a postupe riedime vývarom. Ochutíme korením, vegetou, bylinkami aspolu povaríme.

Mohlo by vás zaujímať

Brokolicová polievka so syrom

35 minútBrokolicová polievka so syrom – suroviny: 300 g brokolice, 300 g múčnych zemiakov, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, 500… Čítaj ďaľej

Nakoniec pridáme scedenú brokolicu so zemiakmi, polievku odtiahneme a keď trošku vychladne, zmixujeme ju, alebo pretrieme cez sito. Znovu ju necháme v hrnci krátko prevrieť, pridáme kúsok masla na zjemnenie ak treba, prisolíme. Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom a na tanieri môžeme ešte dochutiť lyžicou smotany.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach