Krém z medvedieho cesnaku a chrumkavé králičie pirohy

Doba prípravy 140 minútNáročnosť

Jemný krém z medvedieho cesnaku, chrumkavé králičie pirohy, vlašské orechy

Suroviny na krém z medvedieho cesnaku a chrumkavé králičie pirohy (rozpočet na 4 porcie):

Krém z medvedieho cesnaku:

  • 200 g medvedieho cesnaku
  • 1 l šľahačky 33%
  • soľ, korenie
  • 40 g creme fraiche alebo kyslej smotany
  • muškátový orech
Krém z medvedieho cesnaku

Králičia plnka do pirohov:

  • 200 g králičieho stehna bez kostí
  • 40 g údenej slaniny
  • 40 g cibule
  • 50 g mrkvy
  • 40 g petržlenu
  • 5 cl olivového oleja
  • nové korenie a celé čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 6 cl bieleho vína

Chrumkavé pirohy:

  • 400 g zemiakov
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 3 dcl oleja na vyprážanie
  • štipka soli
  • 50 g vlašských orechov
  • 40 g pažítky

Postup:

Krém z medvedieho cesnaku:

Necháme zovrieť šľahačku, osolíme, pridáme koreniny. Do zohriatej šľahačky pridáme umytý medvedí cesnak a chvíľku povaríme! Nevaríme dlho, aby nám zostal krásne zelený, pridáme kyslú smotanu, ochutíme. Rozmixujeme mixérom, prípadne prepasírujeme cez sitko.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka z medvedieho cesnaku s opečeným chlebíkom

25 minútPolievka z medvedieho cesnaku – suroviny: 4 väčšie šálky medvedieho cesnaku, 3  zemiaky, 1 väčšia cibuľa, 1 jarná cibuľka, 1 vajíčko, 250 ml smotany na… Čítaj ďaľej

Králičia plnka do pirohov:

Králičie mäso sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme ho a v tom istom hrnci opečieme na olivovom oleji cibuľu  a slaninu nakrájanú na kocky, pridáme mrkvu, petržlen, cesnak, soľ a korenie, urestujeme, pridáme víno a necháme odpariť.  Nakoniec vložíme králičie mäso, podlejeme troškou vody a zakryté pečieme v rozohriatej rúre na 180 C do mäkka. Môžeme dusiť aj na sporáku. Vyberieme mäso a nasekáme ho na malé kúsky. Zvyšnú zmes dáme do sitka a necháme stiecť šťavu. Trošku masy rozmixujeme a pridáme k nasekanému králičiemu mäsu, ochutíme a hotovou zmesou (plnkou) budeme plniť pirohy.

Mohlo by vás zaujímať

Tradičné bryndzové pirohy netradične

15 minútSuroviny na tradičné bryndzové pirohy netradične: Pirohy: 600 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 150 g červenej cibule, 200 g… Čítaj ďaľej

Chrumkavé pirohy:

Zemiaky uvaríme v šupke, ideálne deň vopred. Ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku a vajce, osolíme, vypracujeme cesto. Vyvaľkáme asi na pol centimetrovú výšku a pohárom o priemere cca 3-4 cm vykrojíme krúžky. Do stredu dáme plnku a zalepíme pirohy. Hotové pirohy vyprážame v oleji, hneď po vypražení ich obalíme v rozomletých vlašských orechoch a podávame do polievky. Ozdobíme nasekanou pažítkou a nasekanými vlašskými orechmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach