Kelová polievka s jemnou klobásou

Doba prípravy 15 minútEnergia: 140 kcal.Náročnosť

Kelová polievka s jemnou klobásou – suroviny (rozpočet na 6 porcií):

1 lyžica rastlinného oleja, 250 g nízkotučnej klobásy, pokrájanej na kúsky, 1 stredne veľká cibuľa, pokrájaná nahrubo, 4 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 konzervy (asi po 420 g) nízkotučného hovädzieho vývaru, 1/2 stredne veľkej hlávky kučeravého kelu, pokrájaného nahrubo (asi 41/2 šálky), 2 stredne veľké ružové zemiaky, neošúpané, umyté a pokrájané na kocky, 2 stredne veľké mrkvy, očistené a pokrájané na kúsky, 1 1/4 šálky vody, 1 bobkový list, 1 stredne veľká cvikla, ošúpaná a pokrájaná na kocky, 1 lyžica červeného vínneho octu, 3 lyžice nadrobno pokrájaného kôpru

Kelová polievka s jemnou klobásou
https://www.shutterstock.com

Postup:

Vo veľkom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme olej a pridáme klobásu. Opekáme ju asi 5 minút dohneda, potom pridáme cibuľu a cesnak. Pražíme ešte 5 minút, kým nie sú mäkké. Prilejeme vývar a vodu, pridáme kel, zemiaky, mrkvu, cviklu, kôpor a bobkový list. Prikryjeme a varíme na slabom ohni 45 minút, kým zelenina nie je veľmi mäkká. Primiešame vínny ocot, vyberieme bobkový list a podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Kelová polievka

45 minútKelová polievka – suroviny: 1 kel, 200 g mrkvy, 1 cibuľa, olej, 1 l zeleninového vývaru, soľ, 1/2 lyžičky cukru, mleté čierne korenie Halušky: 1… Čítaj ďaľej

Energetická hodnota jednej porcie: 140 kcal (574 kJ), 10 g bielkovín, 17 g sacharidov, 3 g tukov, 0 g nasýtených tukov, 10 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 404 mg sodíka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach