Kelová polievka

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Kelová polievka – suroviny:

1 kel, 200 g mrkvy, 1 cibuľa, olej, 1 l zeleninového vývaru, soľ, 1/2 lyžičky cukru, mleté čierne korenie

Halušky: 1 väčší zemiak, 5 lyžíc hrubej múky, soľ, 1 strúčik cesnaku, 50 g tvrdého syra, 1 vajce, petržlenová vňať

Postup:

Kel očistíme, umyjeme, odstránime hlúbik a nakrájame ho na hrubšie rezance. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme zeleninu a restujeme 5 minút. Potom zalejeme vývarom a varíme domäkka. Počas varenia posolíme a okoreníme. Do hotovej polievky zavaríme zemiakové halušky a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka

25 minútZemiaková polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby ): 20 g sušených húb, 1 kg zemiakov, 200 g anglickej slaniny, 1 viazanička polievkovej zeleniny (… Čítaj ďaľej

Halušky: Zemiak očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Potom pridáme múku, soľ, vajce, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a posekanú petržlenovú vňať, vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach