Thajská krevetová polievka Tom Yum Goong

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Thajská krevetová polievka Tom Yum Goong – suroviny:

20 kreviet strednej veľkosti, 4-5 hrnčekov kuracieho vývaru, 2 stonky čerstvej citrónovej trávy, nakrájanej na 1 cm dlhé kúsky, 4 lyžice rybacej omáčky, 1/3 hrnčeka čerstvého narezaného galangalu (druh zázvora), 1/2 hrnčeka húb, 6 – 8 kaffirových drvených lístkov (listy limetky), 4 lyžice limetkovej šťavy, 6 drvených čerstvých čili papričiek (alebo viac podľa chuti), 2 lyžice „prík pao“ čili pasty, čerstvý koriander na ozdobu

Postup:

Umyte krevety a vylúpte ich bez odstránenia chvostov. Priveďte do varu kurací vývar. Pridajte citrónovú trávu, galangal a limetkové listy. Priveďte opäť do varu, potom pridajte huby, rybiu omáčku, prik pao (čili pastu) a limetkovú šťavu. Pridajte krevety a čerstvé čili. Len čo  krevety zružovejú, podávajte ozdobené koriandrom.

Mohlo by vás zaujímať

Tom Yum – thajská polievka

20 minútEnergia: 213 kcal.Suroviny na Tom Yum ( rozpočet pre 2 osoby ): 600 ml vody, 200 g húb (shitake, ale môžu byť aj šampiňóny, 6 tigrích kreviet, kokosové mlieko, 2/3 limetky, 2 kafírové listy, citrónová tráva,… Čítaj ďaľej

Pomerne jednoduchý a účinný spôsob, ako pripraviť tento pokrm, je použiť hotovú ​​Tom yum pastu. Pridajte dve polievkové lyžice Tom Yum do 3 hrnčekov vriacej vody, pridajte 1,5 lyžičky soli, pridajte huby a krevety, 1 polievkovú lyžicu čerstvej limetkovej šťavy, čili papričky a ozdobte lístkami koriandra. Tom Yum Goong je hotová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach