Obložený krehký chlieb

Doba prípravy 15 minútEnergia: 106 kcal.Náročnosť

1 porcia: 445 kJ / 106 kcal

Suroviny na obložený krehký chlieb ( rozpočet na 16 porcií ):

2 lyžice majonézy, 1 lyžica horčice, 8 plátkov krehkého chleba, 2 malé jablká, 4 plátky hydinovej salámy, 1 lyžica chrenu, 1 lyžica petržlenovej vňate, 200g šalátových uhoriek, 2 plátky paštéty, žerucha záhradná, 8 plátkov krehkého chleba so sezamom, 2 lyžice masla, 4 lyžice nasekanej pažítky, 100g domáceho syra, 2 lyžice nasekaného kôpru, 100g čerstvej červenej papriky

Obložený krehký chlieb

Postup:

1. Majonézu vymiešame s horčicou a zmesou natrieme štyri plátky krehkého chleba. Jablká rozpolíme, jaderníky povykrajujeme, pokrájame na plátky a rozdelíme na chlebíky. Na jablká uložíme stočené kolieska salámy potreté chrenom. Chlebíky posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

2. Šalátovú uhorku nakrájame na kolieska, obložíme nimi štyri plátky krehkého chleba.
Na každý položíme pol plátku mäsovej alebo pečeňovej paštéty a posypeme nasekanou žeruchou.

3. Štyri ďalšie krehké chlebíky natrieme maslom, obložíme tvarohom a posypeme pažítkou.

4. Domáci syr zmiešame s kôprom a zmes rozdelíme na zvyšné chlebíky. Povrch ozdobíme paprikou.

Obložený krehký chlieb môžeme podávať napríklad na raňajky alebo ako desiatu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach