Praženica so zeleninou a slaninou

Doba prípravy 20 minútEnergia: 429 kcal.Náročnosť

Praženica so zeleninou a slaninou – suroviny:

1 pór, 2 paradajky, 6 vajec, 6 lyžíc mlieka, 1 hlavička brokolice, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 150g tenkých plátkov slaniny

Postup:

Najskôr očistíme brokolicu a dáme ju variť nad paru. Brokolicu paríme asi 10 minút. Za ten čas si pripravíme praženicu. Pór očistíme, pokrájame na tenké kolieska, jednu paradajku pokrájame na kúsky, primiešame vajce a mlieko. Zmes osolíme a okoreníme, dochutíme paprikou. Slaninu pokrájame na tenké plátky a opečieme na panvici dochrumkava.

Mohlo by vás zaujímať

Pripravte si nadýchanú praženicu

Máte radi miešané vajíčka, alebo ľudovo povedané, praženicu? Ak si budete pripravovať nabudúce nadýchanú praženicu, skúste dodržať zopár dobre mienených rád. Budú chutiť ako od… Čítaj ďaľej

Pór podusíme vo vypečenom tuku za stáleho miešania 2 minúty. Prilievame vaječnú masu a keď začne tuhnúť, zhrnieme ju. Praženicu odstavíme, len čo sú vajíčka zrazené a na povrchu ešte vlhké. Praženica nesmie byť tuhá. Servírujeme spolu s naparenou brokolicou a slaninovými chrumkavými plátkami. Dobrú chuť !

1 porcia: 1796 kJ / 429 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach