Šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom:

1 ks mozzarella, 100 g prosciutto, 400 g melón žltý, 300 g zmes  drobných listových šalátou s rucolou, 5 PL semienka slnečnice

Zálievka: 4 PL citrónu, 2 PL medu, 8 PL olivového oleja extra vergine, soľ, korenie čierne čerstvo mleté

Postup:

Šaláty umyjeme, natrháme, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke na šalát. Plátky prosciutta , mozzarellu a šalát natrháme na veľkosť jedného sústa/na vidličku. Semienka slnečnice opečieme na sucho. Zamiešame zálievku dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením podľa chuti. Priamo pred podávaním suroviny na šalát premiešame a šalát zalejeme pripravenou zálievkou a posypeme semienkami.

Mohlo by vás zaujímať

Melónový šalát s medom

20 minútSuroviny na melónový šalát s medom: cukrový melón, med podľa potreby, citrónová šťava, asi 50 ml rumu, hrozienka, posekané oriešky Postup: Melón ošúpeme, zbavíme jadierok… Čítaj ďaľej

Tipy:

Slnečnicové semienka môžte nahradiť píniovými. Ak namiesto prosciutta použijete schwarcwaldskú šunku,šalát získa ľahkú údenú príchuť. Mozzarella je najchutnejšia z buvolieho mlieka, di Buffala.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach