Špargľa s holandskou omáčkou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Špargľa s holandskou omáčkou – suroviny:

800 g očistenej bielej špargle, soľ, cukor, citrón, kúsok rožku 400 g prosciutto crudo Holandská omáčka: 6 žĺtok, 1,5 dcl bieleho vína, soľ, biele korenie, 300 g rozpusteného masla citrónová šťava

Postup:

Očistenú špargľu paríme v rúre asi 10 min. Holandskú omáčku pripravíme šľahaním žĺtok, vína, soli a korenia nad parou až do zhustnutia, do ktorého vmiešavame rozpustené maslo, kým sa nespojí. Ochutíme a pridáme citrónovú šťavu. Servírujeme špargľu preliatu omáčkou napríklad s prosciuttom.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s prosciuttom a sladkou hruškou

30 minút….ukrýva v sebe lásku O špargli je známe, že podporuje potenciu. Preto nezabudnite na účinky týchto jarných, sviežich tyčiniek lásky. Rovnako dôležitá je aj atmosféra,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach