Zapekané žemle – MŇAM

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na zapekané žemle:

6 žemlí, šunka, eidam, mlieko, obyčajná smotana na šľahanie, soľ, korenie, oregano, paradajka na ozdobu

Postup:

Žemle pozdĺžne prerežeme tak, aby nám zostali z jednej strany spojené. Vydľabeme, striedku natrháme do misky a pokropíme mliekom. Šunku pokrájame na drobné kocky, eidam na jemno nastrúhame, smotanu vyšľháme a primiešame k zmesi. Dochutíme soľou, korením, oreganom. Žemle naplníme, zavrieme a ukladáme na olejom vymastený plech. Môžeme ozdobiť tenkým kolieskom paradajky a zvyškom syra. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 10 –15 minút, aby boli žemle do chrumkava upečené.

Mohlo by vás zaujímať

Toast so syrom

Toast so syrom a brusnicami

20 minútSuroviny na Toast so syrom a brusnicami: toastový chlieb, maslo, syr s bielou plesňou, brusnicová zaváranina, rukola Postup: V toastovači opečieme plátky toastového chleba a rozrežeme ich tak,… Čítaj ďaľej

Rada na záver:

Je nutné, aby sa podávali “hneď z rúry”. Môžeme použiť aj staršie žemle, pečením získajú rovnakú krehkosť ako čerstvé. Vaši priatelia si ich ihneď obľúbia!

Mohlo by vás zaujímať

Tmavé žemličky s grilovanými kuracími prsiami

Tmavé žemličky s grilovanými kuracími prsiami

Suroviny na tmavé žemličky s grilovanými kuracími prsiami, paradajkovou salsou a parmezánom: 1 balenie tmavých žemličiek300 g kuracích pŕstymian2 rajčiny1 strúčik cesnakupetržlenová vňať½ červenej cibuleparmezánextra panenský … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach