Avokádo plnené tuniakom a paradajkami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na avokádo plnené tuniakom (rozpočet pre 2 osoby):

4 zrelé avokáda, 2 plechovky tuniaka v olivovom oleji 80 g, 1 väčšia paradajka, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, hrsť nasekaného koriandra, 1 citrón, soľ a korenie, cherry paradajky a koriandrová alebo petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Avokáda olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstky. Vzniknuté polovice pokvapkáme citrónom, aby nedošlo k oxidácii. V šiestich poloviciach avokád prehĺbime lyžicou otvory po kôstkach. Získanú dužinu spolu so zvyšnými dvoma polovicami avokád roztlačíme vidličkou alebo rozotrieme nožom. Najemno nakrájame červenú cibuľu, paradajku a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať

avokádo

Avokádo: V čom je prospešné? Môžete ho jesť aj pri chudnutí?

Viete o tom, že avokádo je ovocie? A to veľmi jedinečné. Kým väčšina ovocia pozostáva predovšetkým zo sacharidov, avokádo má vysoký obsah tukov. Nie je však tuk… Čítaj ďaľej

Mäso z tuniaka necháme odkvapkať a zmiešame spolu s paradajkami, červenou cibuľou, cesnakom a pretlačeným avokádom. Nakoniec vzniknutú zmes dochutíme pridaním koriandra, soli a korenia. Zmesou plníme polovičky avokáda, ktoré môžeme ozdobiť polovičkou cherry paradajky a lístkami koriandra. Podávať môžeme samostatne alebo s opečeným chlebom ochuteným olivovým olejom, cesnakom a bylinkami.

Mohlo by vás zaujímať

Hamburger s avokádom

Máte chuť na burger ale nie na úplne klasický? Vyskúšajte hamburger s avokádom! Suroviny na hamburger s avokádom a vajíčkom: Mäso: 1 kg mletého mäsa mix … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach