Hubová nátierka

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Hubová nátierka – suroviny:

2 kg hríby, 1 kg očistená paprika zelená a červená, 800 g cibuľa, 1 veľká hlávka cesnak, 3 ks feferónky, 2,5 dl olej, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti.

Postup:

Hríby variť 1/2 hod. v slanej vode, ostatné suroviny pokrájať a 1/2 hod. dusiť. Ochladiť a všetko zomlieť najemno na mäsovom mlynčeku – pri mletí striedať hríby a zeleninu. Spolu dobre premiešať, plniť do menších pohárov ( 200 – 300 ml ). Sterilizovať 1 hodinu pri 100°C.

Mohlo by vás zaujímať

Hubová paštéta

30 minútHubová paštéta – suroviny: 4 PL masla 1 cibuľa 4 strúčiky cesnaku 300 g hnedých šampiňónov alebo iných húb 1 hruška alebo jablko 2 vetvičky… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach