Kyslý kapustový šalát

Doba prípravy 15 minútEnergia: 156 kcal.Náročnosť

1 porcia: 654 kJ / 156 kcal

Suroviny na kyslý kapustový šalát:

500 g bielej kapusty, 50 g prerastenej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 3 lyžice vínneho octu, 1/4 lyžičky mletej rasce, soľ, mleté korenie, štipka cukru

Postup:

Kapustu očistíme a nastrúhame na jemné pásiky, ktoré nasypeme do 2 l vriacej vody. Keď voda opäť zovrie, kapustu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Očistenú cibuľu spolu so slaninou pokrájame nadrobno.

Mohlo by vás zaujímať

Kapustový šalát

Kapustový šalát

15 minútEnergetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny na kapustový šalát (rozpočet na 4 porcie): ½ kg bielej hlávkovej kapusty, 4 karotky, 10 dkg vňaťového zeleru,… Čítaj ďaľej

Slaninu na oleji vypečieme dochrumkava, pridáme cibuľu a krátko speníme. Ešte horúce vmiešame do kapusty, okoreníme a necháme marinovať. Dobre premiešame a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach