15 minútEnergia: 156 kcal.
1 porcia: 654 kJ / 156 kcal
Suroviny na kyslý kapustový šalát:
500 g bielej kapusty, 50 g prerastenej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 3 lyžice vínneho octu, 1/4 lyžičky mletej rasce, soľ, mleté korenie, štipka cukru
Postup:
Kapustu očistíme a nastrúhame na jemné pásiky, ktoré nasypeme do 2 l vriacej vody. Keď voda opäť zovrie, kapustu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Očistenú cibuľu spolu so slaninou pokrájame nadrobno.
Mohlo by vás zaujímať
Slaninu na oleji vypečieme dochrumkava, pridáme cibuľu a krátko speníme. Ešte horúce vmiešame do kapusty, okoreníme a necháme marinovať. Dobre premiešame a podávame.