Šalát s vlašskými orechmi

Doba prípravy 15 minútEnergia: 359 kcal.Náročnosť

Suroviny na šalát s vlašskými orechmi (rozpočet pre 4 porcie):

1 hlávku čakankového šalátu, 1 zelerovú vňať, 4 vajcia uvarené natvrdo, 10 dkg vlašských orechov, 4 sardelové filety, 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 3 polievkové lyžice vínneho octu, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie

Šalát s vlašskými orechmi
https://www.shutterstock.com

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo a opláchneme studenou vodou. Zelerovú vňať očistíme, umyjeme a nakrájame na asi 2 cm veľké kúsky. Čakankový šalát umyjeme, necháme dobre odkvapkať a natrháme na malé kúsky. Sardely a orechy nasekáme (zopár orechov si ponecháme na výzdobu), vajíčka rozštvrtíme. Všetky prísady dáme do misy. V šálke vymiešame soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, citrónovú šťavu a ocot. Olej pridávame postupne, aby vznikol homogénny šalátový dresing. Šalát polejeme dressingom až tesne pred podávaním.

Mohlo by vás zaujímať

Šalát s tuniakom, mozzarellou a paprikami

40 minútInsalata tonno, mozzarella e peperoni Suroviny:200 g mozzarelly, 50 g rukoly, 50 g čerstvej valeriánky, 3 veľké paradajky, 150 g tuniaka vo vlastnej šťave, 1… Čítaj ďaľej

Energetická hodnota jednej porcie: 359 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach