Korenistý nektarinkový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg nektáriniek, 500 g Korunný cukor želírovací 2:1, dreň z jedného vanilkového struku, na špičku noža mletých klinčekov, na špičku noža škorice

Korenistý nektarinkový džem

Postup:

Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, nakrájame na kúsky a rozmixujeme na kašu. V hrnci zmiešame s želírovacím cukrom a vanilkovou dreňou, za stáleho miešania privedieme do varu a 5 – 8 minút necháme vrieť. Vykonáme želírovaciu skúšku. Hrniec odstavíme zo sporáka, primiešame koreniny a horúci džem naplníme do pripravených pohárov. Pevne uzavrieme.

Tip:

Tento mierne pikantný džem sa dá servírovať ako dip ku grilovanému mäsu a fondue.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach