Likér z čiernej bazy

Doba prípravy 240 minútNáročnosť

Suroviny na likér z čiernej bazy (na 2 fľaše po 500 ml):

600 g čiernej bazy, 300 g cukru, 1 KL kyseliny citrónovej, 375 ml vody, 500 ml vodky

Likér z čiernej bazy

Postup:

Čiernu bazu dobre premiešame s cukrom a kyselinou citrónovou a 3 hodiny necháme odstáť. Potom všetko za stáleho miešania krátko orestujeme (nevaríme), prilejeme vodu, alkohol a plníme do fliaš. Fľaše dobre uzavrieme a necháme stáť 1 týždeň. Po týždni likér z čiernej bazy precedíme cez plátno a plníme do fliaš, ktoré uzavrieme a uskladníme.

Mohlo by vás zaujímať

Bazový sirup

20 minútSuroviny na bazový sirup: 1 l bobúľ bazy čiernej, 400 g cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok Postup: Bobuľky bazy  roztlačíme a… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach