Marhuľový kompót s marhuľovicou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny marhuľový kompót s marhuľovicou (rozpočet na cca 4 poháre po 250 ml):

800 g vykôstkovaných marhúľ, trochu sódy bikarbóny, trochu pomôcky na konzervovanie, 625 ml vody, 2 KL kyseliny citrónovej, 140 g cukru, 8 PL mahuľovice

Marhuľový kompót

Postup:

Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bicarbóny a pomôcky na konzervovanie. Vodu varíme s kyselinou citrónovou a cukrom tak dlho, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Cukrový roztok nalejeme na marhule, do každého pohára pridáme 2 PL marhuľovice a poháre uzavrieme. Pohármi trocha potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry. Marhuľový kompót je hotový.

Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):

Elektrická rúra: 95 °C

Plynová rúra: stupeň 1.

Dĺžka zavárania: 60 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach